We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Δ​ι​ά τ​η​ς α​π​ο​υ​σ​ί​α​ς

by Χείλια Λουλούδια

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
Nα προσέχεις τη σκοτεινή σου πλευρά. Γιατί πάντα εκεί θα γυρίζεις και αυτή όλο θα θέλει να παίξει πιο πέρα μόνη της και όταν όλοι θα έχουν φύγει αυτή θα είναι δίπλα σου και θα σε σκεπάσει με την πράσινη κουβέρτα και πάντα θα την αγαπάς και θα τη μισείς ταυτόχρονα γιατί σε απομόνωσε γιατί σε έκανε επιτέλους να δεις ότι όλα είναι μέσα στο μυαλό σου. Να προσέχεις την σκοτεινή σου πλευρά.
2.
Και τώρα φεύγω βαρέθηκα να φεύγω και να μην παίρνω μαζί μου τίποτα βαρέθηκα να ξαναγιεννιέμαι και να ζεσταίνω το φαγητό μου βαρέθηκα να προσπαθώ. Κορίτσια που γίνονται γυναίκες και φεύγουν με κλάματα και μετά χρειάζονται χάπια για να κοιμηθούν και ψυχολόγο μετά ερωτεύονται και ζούνε και μετά μου λένε πως μ' αγαπάνε για πάντα. Πάλι φεύγω βαρέθηκα να φεύγω όλοι βαρέθηκαν να φεύγω. Χάρισε μου ποτάμια από αίμα τη δυνατότητα να μη λέω αυτά που σκέφτομαι νύχτες που ο ύπνος κοιμάται και δεν έρχεται να με πάρει πρόσφερε μου χαμό φωτιά και καταστροφή το κενό για να αναπνεύσω το βυθό για τον τελευταίο χορό και υπόσχομαι να ξαπλώνω αιώνια στα πόδια σου χωρίς να ζητήσω και χωρίς να πάρω απολύτως τίποτα.
3.
Δε φοβάσαι αυτό που κάνεις στο μυαλό σου, δε φοβάσαι μην είναι η τελευταία φορά, τίποτα δε θέλεις που να λες δικό σου, χίλιες νύχτες για μια ώρα χαράς. Μέσα στο στόμα του λύκου, πάλι ταΐζεις τους δαίμονες κι οι εθισμοί πηγαίνουν βόλτα σε ζευγάρια. Ήρθε η ώρα να μου μιλήσεις, να μου πεις για την ουσία της ζωής, για τις θλιμμένες γυναίκες που δεν ήταν και τόσο θλιμμένες, τον ορισμό σου για την έννοια της ψυχής. Εχτές η γάτα πήδηξε απ' το μπαλκόνι, κάποιος θα την πήρε σπίτι του θα' ναι καλά.
4.
Δε βρίζω πια, ούτε λυπάμαι. Δεν κλαίω. Είμαι τώρα στη φάση της γάτας που μετά από μερικά πονετικά σπρωξίματα Αφήνει τελικά το ψόφιο γατάκι της να το φαν οι μύγες.
5.
Η σιωπή σου είναι η πιο γλυκεία μου φυλακή και το τίποτα σου είναι το κελί μου ερωτεύομαι λουλούδια που πεθαίνουν το πρωί ξεδιψάω απ' την πιο ανοιχτή πληγή μου. Μέσα στα σύννεφα που έλεγες πως θα ζούμε μέσα στην θάλασσα μες τα παιχνίδια που αγαπούσα κι όμως χάλασα μέσα στα χρώματα που θέλησα να σβήσω κι όμως έζησα μέσα εκεί που δε θυμόμουν ότι ξέχασα.
6.
Η σιωπή σου είναι η πιο γλυκεία μου φυλακή και το τίποτα σου είναι το κελί μου ερωτεύομαι λουλούδια που πεθαίνουν το πρωί ξεδιψάω απ' την πιο ανοιχτή πληγή μου. Μέσα στα σύννεφα που έλεγες πως θα ζούμε μέσα στην θάλασσα μες τα παιχνίδια που αγαπούσα κι όμως χάλασα μέσα στα χρώματα που θέλησα να σβήσω κι όμως έζησα μέσα εκεί που δε θυμόμουν ότι ξέχασα.
7.
Βαρέθηκα τα ίδια να λέω το κενό να γκρεμίζω να παραπαίω αρνήθηκα να λέω πάντα ναι και φύγαν τα χρόνια και πια δε νυστάζω ποτέ. Δε θέλω τα μάτια να κλείνω αστέρια που πέφτουν νωρίς το πρωί δε θέλω όλη μέρα να πίνω έχω από καιρό βαρεθεί ταξίδια να κάνω δε θέλω δε θα' σαι εκεί με σιχαίνονται οι στίχοι με μισεί η μουσική. Το μόνο που με κάνει να νοιώθω καλά είσαι εσύ. Δυστυχώς το μόνο που με κάνει να νοιώθω καλά είσαι εσύ.
8.
Τώρα αυτή είναι εδώ, δίπλα μου, κοιμάται, αναπνέει. Και το αίμα γίνεται κρασί και το κρασί γίνεται νερό και το νερό δεν θέλει να γίνει τίποτα. Όταν αναπνέει το σώμα της δεν έχουν σημασία τα τραγούδια και τα ποιήματα, δε θέλεις να χάσεις χρόνο, θέλεις μόνο αυτήν και είσαι εξαρτημένος απ΄τον λαιμό της και απ΄το γέλιο της. Και δυστηχώς όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις όλα θα χαθούν και εσύ θα βρεις μια υπέροχη δικαιολογία, για να πιεις ότι βρεις μπροστά σου και να αρχίσεις να γράφεις για τότε που αυτή κοιμόταν δίπλα σου και ανάπνεε.
9.
Αυτή έχει περίπου μια βδομάδα που παίρνει ένα χάπι, τη βοηθάει να κοιμάται. Βασικά δεν τη βοηθάει απλά, την νεκρώνει, πέφτει σε λήθαργο απότομα, όσο να ανάψεις ένα σπίρτο. -Θα του πω να μου τα σταματήσει αν με κάνουν έτσι -Σταμάτα τα από μόνη σου. -Δε μπορώ να τα σταματήσω από μόνη μου. θα τρελαθώ. Ξαπλώνω δίπλα της και μου χαϊδεύει όμορφα την πλάτη. “Να μου λες ότι σε απασχολεί και χαίρομαι που γράφεις τα τραγούδια.” Ήταν οι τελευταίες της λέξεις λίγο πριν δοθεί στο θάνατο που επέλεξε. Και εγώ πάω μέσα. Έχω να επιλέξω από πάρα πολλούς θανάτους.
10.
Είναι πολύ απλό, σταμάτα να πειράζεις τις πληγές σου. Επιστράτευσε όλα σου τα τεχνάσματα. Χρωματιστά χαρτάκια που στο υπενθυμίζουν και σε προσβάλουν, μια επίσκεψη στο ψυχολόγο δε θα έκανε κακό και αν ούτε αυτό πιάσει, τότε μπορείς να βάλεις γάζες, ή οτιδήποτε σε εμποδίζει να τις διαλύσεις. Τα κύτταρα σου πια, δεν αναγεννιούνται γρήγορα και οι ουλές θέλουν να πάρουν τη θέση των πληγών. Γέρασες και ας μη πέρασε ο χρόνος. Πέθανες και ας μην έζησες ποτέ. Και σε λίγο πάλι θα έρθει η πιο δύσκολη στιγμή. Η στιγμή που ποτέ δε μπόρεσες να αντισταθείς και να σοδομίσεις τις πληγές σου . Είναι τότε που ένα μαύρο κύμα, πάντα το ίδιο μαύρο κύμα, που από καιρό μεγαλώνει μέσα στο στήθος σου, σκούζει και σπρώχνει για να βγει και ξέρεις ότι αυτή τη φορά δε θέλει να γίνει ουρλιαχτό, αλλά αίμα. Και εσύ που φοβάσαι το αίμα, θα αναβάλεις την βίαιη, αλλά τουλάχιστον ειλικρινή, επίθεση του κύματος χρησιμοποιώντας σαν ξυπνητήρι, το γλυκό πόνο που σου δημιουργεί ο αποφασιστικός τεμαχισμός των πληγών σου. Και αυτό που τρέχει δεν είναι αίμα αλλά λύτρωση. Τώρα απλά θα πρέπει πάλι να περιμένεις, τη διάλυση, τη λήθη, τη γέννηση, έναν καινούργιο λόγο για να βγάζεις πληγές και έναν άνθρωπο να σου λέει “σταμάτα να πειράζεις τις πληγές σου”.
11.
Ήρθες με δυο μάτια που βγάζαν φωτιά ήρθες να μου μάθεις πως είναι η χαρά να καπνίζω πιο λίγο ναι να βγαίνω πιο συχνά. Είπες ότι θέλεις να είμαι καλά να κοιμάμαι τιο βράδυ και να τρώω σωστά ν΄αγαπώ τον εαυτό μου να πετάω χαμηλά. Στην ψυχή σου ξεσπούσα συχνά στην καρδιά σου κολυμπούσα βαθιά στο κορμί σου είχα βρει το νησί. Τώρα φεύγεις και το ξέρω πως κάνεις καλά τώρα φεύγεις η σειρά μου να γίνω σκιά Δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο είπες εκτός απ΄την αγάπη.

about

Στίχοι, μουσική- Ηρακλής Ιωσηφίδης.
Το artwork είναι ένα κολάζ της Έλενας Σπενταμίδου.
Μastering έκανε ο Απόστoλος Σιώπης.

credits

released November 15, 2014

license

all rights reserved

tags

If you like Χείλια Λουλούδια, you may also like: